JAROSLAV SAMSON LENK & RADIM ZENKL | Bandzone.cz
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. V pořádku Další informace
Sdílej koncert dál:
kvě st 14

JAROSLAV SAMSON LENK & RADIM ZENKL

-

Zámecký Klub


Pernštejnské náměstí, Hranice
Ukázat na mapě
220 Kč předprodej / na místě 250 Kč
Jaroslav Samson Lenk, český folkový a trampský písničkář vystoupí společně s Radimem Zenklem, světovým mandolinistou a flétnistou .
Toto na první pohled neobvyklé spojeni dalo vzniknout pestrému a vyváženému pořadu, ve kterém zazní Samsonovy písničky, Radimovy instrumentálky a keltské a středověké skladby. Oba interpreti se na pódiu vzájemně inspirují a doplňují.
Jaroslav Samson Lenk (* 12. srpna 1956, Plzeň - kytara, zpěv) patří dlouhodobě k předním osobnostem českého folku. V roce 1976 založil folkovou skupinu Máci a od roku 1980 hraje se skupinou Hop Trop. Dále vystupuje se svou skupinou Samson a jeho parta, v triu s Vlastou Redlem a Slávkem Janouškem a také sólově.
Radim Zenkl (mandolína, flétny, zpěv) obohatil hudební svět o novou techniku hry na mandolínu, ‘Zenkl style’, při které nástroj zní jako by hrály dva nástroje současně. Narozen v Opavě, v roce 1985 v Ostravě založil a vedl skupinu Tyrkys, která vyhrála ve finále Porty v roce 1988.
Správci koncertu:
MKZ
Zobrazit více koncertů ve městě Hranice