kapelník: Jan Sítař - klavír, zpěv
Zuzana Pustinová - zpěv, perkuse
Vít Zaoral - akordeon
Stálý host: Zuzana Knytlová - zpěv, perkuse
KONTAKT:
bujabeza@bujabeza.cz
ingredience:
2 litry vody, 1 kg mořských ryb, půl langusty (možno i krevety nebo račí oscásky), 1/10 litru oleje, 2 stroužky česneku, 1/8 litru bílého vína, 2 střední rajčata, pepř, sůl, šafrán, 1 bobkový list, trochu fenyklu, 50 g cibule, 2 pórky, kolečko citrónu, bílý chleba
příprava:
V kastrolu nahřejeme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a pórek, přidáme očištěnou, omytou a rozpůlenou langustu a vše rychle osmahneme. Přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené rybí maso, opět trochu osmahneme, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, jemně rozsekaný česnek, bobkový list, fenykl, šafrán a kolečko citronu. Přivedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Hotovou polévku procedíme a nalijeme na krajíčky bílého chleba, které jsme narovnali do misky. Uvařené rybí maso z langusty nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Rybí maso můžeme upravit i zvlášť na mísu a ozdobit hlávkovým salátem.