Existujeme již třetím rokem, ale přitom jsme vznikli někdy okolo roku 2002 ( divný co? ) na jedné párty u kámoše doma, kde za doprovodu pitiva vznikají naše první dva videoklipy Kožená kabelka a Proč mám rád sodomu komoru, které jsou uschovány kdesi v archivech, u kohosi doma a kdekoliv jinde.
Následně vzniká náš první pásek s názvem ZdeFanTomPep, který byl později převeden i do cd formátu. Naše první fošna obsahuje 9 písníček a příšernou kvalitu zvuku. Zde je snad poprvé a naposledy původní sestava ve složení bicí, bicí, flétna, zpěv.
Relativně krátce na to se začíná natáčet druhý zářez do hysterie rocku. Nahrávání je o poznání delší, kvalitnější a naše nejúspěšnější písně jsou právě zde. Náhrává se buď ve Zdendenštejnsku ( nejmenší stát na světě - fuckoff Vatikán ), u Fannyho doma, nebo ve St. Chodovské u Toma na zahrádce, hlavně tady je každý den nahrávání je doprovázen nehorázným mejdanem. Písně jsou založené na náhodné improvizaci a invenci podporované destiláty a tetrahydrocannabinolem ( na něco umřít musíme ). Rozšiřuje se zde i sestava Uschlého Bažanta ve které je každý kdo na mejdan přišel a řádně se "zbořil". Nahráváno je také nejprve na pásek, ale za čas je vše převedeno též na cd. Cd nese prostý název The ( nečti "d" ale " the" jasný !!! ) a obsahuje 25 písní. Některé písně si můžete poslechnout zde, ale kritiku si nechte pro sebe, na tu není nikdo zvjedavej :-)
Po zpracování The si dala kapela nechtěnou tvurčí pauzu, né že by neměla nápady, ale spíš už chodíme na mejdany jen mejdanovat a na nahrávat se nám nechce. Ovšem existuje pár tracků které byli nahrány a uvažujeme o jejich vydání, ikdyž by bylo třetí sédé nekompletní. Páska ( pozěji snad i cd ) nese pracovní název F.U.C.K. ( Formální Usnadnění Civilní Komunikace ).
Zatim poslední aktivita Uschlého Bažanta byla zaznamenána na zahrádce u Toma ( kde jinde, že ? ), kde při jedné oslavě ( už ani nevím co tam pořád slavíme ) vznikl asi náš nejlepší song Otoč mi ten chleba, který vznikl při grillování chleba a jezení nedopečenýho kuřete, ve kterým byla ještě krev a syrové, ale libové masíčko. Píseň vznikla zcela náhodně za neznámych podmínek, kdy se prostě začalo bubnovat do plechových barelů, vidličkama do stolu, tleskat, luskat, prdět, krkat a zpívat prapodivný tajemný a místy až mystický text "Otoč mi ten chleba" . Později byl přidán i refrén "Podej mi to mlíko" .
Oficiální sestava: Fanda Steidl ( Merlyn, Funy, Bíďa) - flétna, zpěv,
Zdeněk Hnízdil ( Chleba, Kanál ) - bicí, zpěv, kytara
Pepa Medek ( Puppy ) - bicí, zpěv, zvuky těla
Tomáš Novák ( Novys, Šmot ) - zpěv, bicí, varhany
Ladislav Novotný (Ládíčečulinýnek) - blíže nespecifikováno
Neoficiální sestava: Filip Novák ( Filda, Fox, Toad); Martin Klomínek ( Klomo, Mája );
Michal Horváth ( Horovs, Nárvy ); Jirka Medek ( Prase :-) Meďour );
Lukáš Hrdlička ( Hrdla, Šákul, ) ...a dál už ani nevim.
Deskografye: ZdeFanTomPep - 2002
The - 2003
F.U.C.K. - 2007; 8; 9; 10; 11; 12; 13; 14; 15 .....
Nadívaný bažant pečený na slanině
-1 celý bažant, sůl, tymián, slanina, cibule, hladká mouka, máslo
Celého bažanta očistíme, opláchneme, naplníme nádivkou a sešijeme. Bažanta osolíme zevnitř i zvenku a posypeme tymiánem. Celého bažanta pak obalíme plátky slaniny a vše ovážeme. Nakrájíme si na kolečka cibuli a kousky slaniny. V pekáči rozpustíme máslo, do kterého vložíme slaninu, cibuli a celého bažanta. Nastavíme si troubu na 180°C. Během pečení bažanta podléváme a přeléváme. Pečeme 2 hodiny. Maso vyjmeme a rozčtvrtíme. Štávu vysmahneme na tuk, vše zaprášíme dvěma lžícemi mouky a podlijeme vodou. Vše dochutíme a nakonec propasírujeme a zjemníme máslem.
Nádivka:
- veka, mléko, máslo, anglická slanina, cibule, žampióny, mleté zvěřinové maso, jalovec, bobkový list, bílý pepř, nové koření, 2 vejce
Veku z předešlého dne namočíme v mléce. Na pánvi rozpustíme máslo, do kterého vložíme anglickou slaninu, cibuli, žampióny, trochu mletého zvěřinového masa. Přidáme zvěřinové koření mleté (jalovec, bobkový list, bílý pepř, nové koření). Vše osolíme, smícháme s vymačkanou vekou a přidáme 2 celá vejce. Směs necháme vychladnout do druhého dne.
Bramborové placky:
- brambory, škrob, smetana, sůl, majoránka, pažitka, anglická slanina, smetana, máslo
Brambory vařené ve slupce rozmačkáme. Přidáme škrob, smetanu, sůl, majoránku, pažitku, praženou anglickou slaninu a 1 vejce. Pečeme na másle na mírném ohni.